Amikor egy ifjú hölgy élete nagy lépésére, a házasságra készül, szinte legelső, amiről álmodozik, hogy milyen legyen a menyasszonyi ruhája. Esküvői fotósként volt alkalmam elbeszélgetni az ifjú arákkal, és mint megosztották velem, már kislánykorukban elképzelték, hogyan fognak megjelenni menyasszonyként.
Ez az a ruha, amit csak egyszer lehet viselni, s bár az évek során változik a divat, változnak a trendi kiegészítők, és változik a menyasszonyokról kialakított képünk is, mégis az ifjú arák szeretnék megvalósítani kislánykori álmaikat.
A menyasszonyi ruha mindig viselője egyéniségét tükrözi. Árulkodik a nő személyiségéről, kifinomultságáról, extravagáns stílusáról illetve a jó értelemben vett egyszerűségéről, amellyel kifejezi nőiességét, egyediségét.
Az alábbiakban néhány trendi menyasszonyi ruhát ajánlok figyelmetekbe, ki-ki válogathat közülük saját ízlése szerint.
A hercegnő stílusú menyasszonyi ruha nőies, egyszerre klasszikus és modern, lenyűgöző szépségével elegáns és kifinomult „hercegnők” viselik. Testhezálló a felsőrésze, szoknyája pedig nagy abroncsos. Ha ezt a ruhát választod, senki nem marad közömbös, amikor belépsz a templomba.
Az A-vonalú menyasszonyi ruha minden testalkatú nő számára ideális választás, éppen ezért az egyik legkedveltebb fazon. Felsőrésze testre simuló, szoknyájához kisebb abroncs jár. A ruha díszítésénél csak a fantáziátok szabjon határt!
A sellő típusú menyasszonyi ruha nagyon elegáns, különleges viselet, egyedi és felejthetetlen külsőt kölcsönöz a hölgyeknek. Legtöbbször a felsőrész pánt nélküli, szoknyája térdig szűk. Ez a ruha hangsúlyozza ki leginkább az alakot, éppen ezért a kifogástalan testalkatú hölgyeknek ajánlott. S bár igencsak szexis ruha, a menyasszonyok szerint a mulatság idején nem éppen kényelmes viselet.
A mini menyasszonyi ruha a merészebb, vidám, fiatalos aráknak ajánlott, akik esküvőjük napján is meg merik mutatni formás lábaikat. Szintén divatos az elöl rövid, hátul hosszú uszályú szoknyarésszel rendelkező menyasszonyi ruha. Felkelti a figyelmet, játékos, ugyanakkor elegáns, derűs és romantikus egyszerre. Kihangsúlyozza viselője egyediségét.
Az „Empire” típusú menyasszonyi ruha felső része szűkre szabott, a mell alatt viszont lágyan omlik le, takarva a fenék és a láb formáját. Kiemeli a dekoltázst, és elrejti az esetleges plusz kilókat. Kismamák számára előnyös választás.
A menyasszonyi ruhák szépségét kiegészítőkkel még inkább hangsúlyozni lehet: ékszerekkel, tiarával, fátyollal, kesztyűvel, táskával, cipővel, kabátkával. Fontos, hogy ezek összhangban legyenek a kiválasztott ruhával, és kényelmes legyen viseletük nemcsak az esküvői fotózás kedvéért, hanem a szórakozás szempontjából is.

A 2016-os menyasszonyi ruha trendekről itt olvashatsz néhány gondolatot.

Torzsa Lajos – esküvői fotós Dunakeszi, Göd, Vác, Fót, Veresegyház, Aszód, Mogyoród, Kerepes, Kistarcsa és Csömör településeken.