Ma az esküvők minden részlete passzol a másikhoz: a ruha, a frizura, a dekoráció, a téma. Természetesen a Nagy Napon viselt ékszer is jól beleillhet mindebbe – vagy éppen kiemelkedhet mindezek közül.

A menyasszonyok között van, akik régi saját, vagy épp családi ékszert visel esküvőjén, és van, aki erre az alkalomra vásárol vagy kap új ékszert. A boltok kínálatai gyönyörűek, de nemcsak nemesfémből és drágakövekből készülnek csodás ékszerek.

A gyöngyfűzés gyakori hobbi manapság, sokan tervezünk és készítünk egyedi ékszereket.

A klasszikus teklából és igazgyöngyből elsősorban az egyszerűbb gyöngysorok a legkedveltebbek, de ma a szikrázóan csillogó kristály a legtrendibb.

Alapanyagból rengeteg szín- forma- és méretválaszték csábít bennünket, minden könnyedén beszerezhető, és a gyöngyözők kreativitása sem ismer határokat. A szebbnél szebb fűzött ékszerek között nem csak a hagyományos formákat találhatjuk meg, hanem merész, szokatlan és akár extravagáns ékszerekkel is találkozhatunk.

 

Tanácsok az ékszerválasztáshozTanácsok az ékszerválasztáshoz

 

 

 

 

 

 

 

 

Ötletek:

-A ruháddal harmonizáló ékszer mindig különleges. Az álomruha vonalát, színét és díszítését teljesen vissza lehet adni az ékszerben is, ha ezek ismeretében terveztetsz magadnak.

-Remek ajándék a koszorúslányoknak a menyasszonyéhoz hasonló ékszer, ami akár méretében és színében is eltérhet egymástól és a menyasszonyétól, mégis összeillőek lehetnek.

-Választhatsz „színes” ékszert. A fehér-ezüst-arany színeken kívül akár kedvenc színeddel is kiegészülhet ékszered.

-A menyasszonyi- és a menyecskeruha különböző. A kézzel készült ékszer egy jó tervezés eredményeként mindkét ruhádhoz illő lehet, de akár külön-külön is készülhetnek kiegészítők.

Fontos szem előtt tartani, hogy az ékszernek elsősorban a menyasszony személyiségéhez kell passzolnia. Az egyszerűséget kedvelők biztosan nem érzik jól magukat feltűnő, kristályokból álló nyakékben. Ha úgy gondolod, viselj egyszerű gyöngysort vagy aranyláncot, vagy még azt se, hiszen amiben jól érzed magad, abban leszel a legszebb. Akinek viszont a sok is kevés, az itt sem kell, hogy visszafogja magát. Készülhet Neked hatalmas nyakék szokatlan színekkel, formával, sok egyéb kiegészítővel.

 Tanácsok az ékszerválasztáshozTanácsok az ékszerválasztáshoz

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha egyedi ékszert készíttetsz, néhány fontos dolog:

-Készítője legyen gyakorlott, hogy ékszered szép emlék legyen az esküvőről, vagy épp hordhasd még sok más alkalommal is.

-Legyen kényelmes az ékszer. A gyöngyök és a szálak ne sértsék a bőrödet, ne legyen szoros, megbízható legyen a kapocs. Ha van alaklom próbálni, akkor biztosan minden megfelelő méretű és minőségű lesz.

-Az érzékeny bőrűek figyeljenek arra, hogy ékszerük miből készül. A kapcsok, láncok és akasztók is beszerezhetők anti-allergén alapanyagokból, így mindenki bátran viselheti őket.

Az extrák kedvelőinek:

Gyöngyből sok különlegesség készíthető. A szokásos nyakéken, karkötőn, gyűrűn és fülbevalón kívül hajtű, hajcsat, hajpánt, tiara, öv, táska, bross, nyakkendő, sál, cipődísz… csak a fantázia szab határt, és hogy mennyit költesz minderre.

A gyöngyfűzött ékszerek árát az elkészítéséhez szükséges idő, és a felhasznált anyagok minősége befolyásolja. A szép kialakítású üveggyöngyök nagyon hasonlóak a közkedvelt swarovski kristályhoz, árban viszont nagy különbség van köztük. A kapcsok és akasztók lehetnek akár ezüstből vagy aranyból, de a célnak sokszor a legegyszerűbb bizsu is megfelel.

Válassz egyedi ékszert esküvődre is, hogy még szebb és emlékezetesebb legyél a Nagy Napon.

A tanácsot Assza Ékszermánia biztosította számunkra.

Torzsa Lajos – esküvő fotózás Dunakeszi, Göd, Vác, Fót, Veresegyház, Aszód, Mogyoród, Kerepes, Kistarcsa és Csömör településeken.