Egy esküvő megszervezése sok utánajárással, intézkedéssel, s ezzel együtt – mi tagadás – sok stresszel is jár. Esküvői fotósként az a tanácsom, hogy már a szervezés alatt próbáljátok meg magatokat minél jobban érezni, és igyekezzetek a saját egyéniségetekhez alakítani az esküvő tematikáját. Mindegy, hogy a legpazarabb vendéglőben vagy a legszűkebb családi körben, a legegyszerűbb körülmények között zajlik majd a Nagy Nap, a lényeg, hogy a vendégek mellett ti magatok is nagyszerűen érezzétek majd magatokat, hiszen életetek legboldogabb napjáról van szó. Ha leolvasható rólatok a boldogság, a szerelem, a nyugalom, akkor a meghívottaknak az lesz az érzésük, hogy egy mese kellős közepébe csöppentek: a Ti történetetekbe, miáltal boldogságotok részeseivé válnak. És ne feledjük ez a boldogság látszódni fog az esküvői fotókon is!

Napjainkban az esküvő nem arról szól, mint nagyanyáink idejében, hogy egy sor szokást és hagyományt sorakoztatunk fel a Nagy Napon. Természetesen a hagyományokhoz való ragaszkodás nem elítélendő, sőt! Ám érdemes egy klasszikus témájú esküvőt is megfűszerezni, ünnepibbé tenni, s a vendégek számára is élvezhetőbbé tenni a rendezvényt.

Hangulatosabb lesz a mulatság, ha kiválasztotok egy esküvői témát, és a köré építitek fel az egész dekorációt. Esküvői témaként szerepelhetnek például az évszakok. Választhatjátok az aktuális, vagy éppen az ellentétes évszakot, így a tél lehet a téma akár nyáron is. Minden évszaknak megvan a maga varázsa, valamiben egyedi, és nagyon jól ki lehet hangsúlyozni azt a terem díszítésével, valamint a berendezések, kellékek megfelelő kiválasztásával. Az apró részletekre is figyelve, egy kis fantáziával kellemes nyári hangulatot varázsolhattok a tél kellős közepén is. Az évszakokra jellemző színek megadják a keretet, ám a ti egyéniségeteket, ízlésvilágotokat is tükrözni fogja a dekoráció.

Ha az ősz lesz esküvőtök témája, akkor a sötétzöld, a bordópiros, a krém- és a narancssárga színeket kombinálhatjátok.

A téli esküvőt  a fehér, az ezüst, a zöld, a piros, a kék, esetleg a lila színek fogják legélethűbben képviselni.

Tavaszi témához rózsaszín, lila, smaragd, sárga vagy zöld színek illenek.

A nyári témához pedig piros, lila, sárga, kék, valamint a korallszínek passzolnak leginkább.

Amikor a dekorációról hoztok döntést, ötletes lehet valami olyant kitalálni, mely egyúttal a vendégek számára egyedi ajándék is lehet. Ilyen például a névvel ellátott köszönet-kártya; egy-egy szál virág; a Nagy Nappal kapcsolatos apró ajándéktárgyak; színes szalagok; vagy személyre szóló kis füzetek. A lista itt nem ér véget. Képzeleteteknek semmi ne szabjon határt, mert a vendégeitek az évek múltán is emlegetni fogják lakodalmatokat, ahányszor csak kezükbe akadnak az ajándékok.

Torzsa Lajos – esküvői fotós Dunakeszi, Göd, Vác, Fót, Veresegyház, Aszód, Mogyoród, Kerepes, Kistarcsa és Csömör településeken.